Over Zonnepanelen

Zonnepanelen
Zonnepanelen worden ook wel zonnecellen of PV-cellen (photovoltaic cells) genoemd. Het zijn de blauwachtige of zwarte panelen waarmee energie uit zonlicht wordt omgezet in elektrische energie. U komt ze dagelijks in allerlei schaalgroottes en toepassingen tegen, bijvoorbeeld bij parkeermeters en matrixborden langs de weg. Zo'n Goed Plan vertelt u graag meer over het gebruik van zonnepanelen als stroomvoorziening voor uw eigen woning of bedrijf.
 
Hoe zonnepanelen werken
Zonnepanelen bestaan uit siliciumplaten die licht omzetten in elektrische energie. Door een natuurkundig proces ontstaat een gelijkspanning van ongeveer 0,5 volt. Door verschillende cellen met elkaar te verbinden, wordt de spanning opgevoerd tot zo’n 24 volt. Een omvormer zorgt er uiteindelijk voor dat dit wordt omgevormd naar 230 volt wisselstroom.
 
Teruggeven
Alle opgewekte zonnestroom gaat via een kabel tussen de omvormer en de meterkast naar het elektriciteitsnet.  Na plaatsing van de zonnepanelen zorgt de netwerkbeheerder (Enexis) dat de bestaande meter vervangen wordt door een meter die geschikt is voor de teruglevering van stroom. De stroom die je niet verbruikt, wordt teruggegeven aan het elektriciteitsnet. Op deze manier gaat de opgewekte zonnestroom nooit verloren en kun je extra besparen op je stroomrekening.
 
 
 Volgende pagina  
 
 
 

CONTACTFORMULIER

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug! U kunt ook direct uw vraag stellen.


'Fam. v.d. Vlist: Jullie hadden een opbrengst van 4930 KwH voorspelt. In werkelijkheid is het 6340 kwh geworden!''

LEES ALLE REFERENTIES